подковата на жабата – the frog’s horseshoe

„ала-бала/ници_всякакви.bg“ – „bla-bbit/s_anykind.bg“

MISH-МАШ 2: Стоян ‘пичели’; Иван The Great заяви: „ВЕЧЕ ЩЕ ПЕЯ”!

Posted by Val на март 27, 2008

Mish (‘Мusic Idol Show’) първа сричка от любимо мое ястие, целящо да задоволи вкуса на Негово Височество Теле-зрителя с подбран асортимент от полуготов материал и изискана пикантерия. 

Елена и Стоян, битка за оцеляване Ето, че мина първата ‘цедка’, в която на синеокия Стоян а-ха… да му се изпържат яйчицата! Ала му се размина, подобно на жълтата калинка в нашия офис. О, Уди, о Алън! Пак ме победи – ще трябва да приема твоето верую – неведоми са обратите на съдбата…

Впрочем, поздравления за Стоян, че се бори докрай – в това незавидно положение една чувствителна натура би срещнала сериозен проблем с преодоляването на страха от отпадане > Елена все пак бе отбелязала по-висок процент гласове преди зануляването.

Формата на съревнованието нещо не ми допадна – казаха, че целта на тази ‘сесията на изгнаника’ била да заложи на лично-човешкото в имиджа на двамата участници. Да, бе! По-скоро показа кой има повече познати, които гледат щоуто и бясно цъкат SMS-и, да не изтърват ценната 1 минута… Освен това, ако трябваше да се съпоставят пак талантите им, редно беше всеки сам да реши с какво да се представи най-добре: нали е последен шанс да накарат дори втренчените ‘теле’-та като мен да се стреснат и да ги подкрепят? (Точно с мен едва ли някой би постигнал такъв ефект – не ми подхожда на подковата да цъкам SMS-и, а и не следя редовно предването 😀 , ала бих се зарадвала някой да ме стресне с талант!)

От недомислените проблясъци как да се повиши интереса на ‘теле’-тата, снощи не само шоуто, но и имиджът на двамата участника малко пострада: на единият поради странната липса на защитници (така е, като се копират моменти от Big Brother!), а на другият – поради лек нервен срив, който го накара да наруши регламента 😮 в противовес на досега демонстрираното си добро възпитание!

Е, случайно или не, Match-пойнтът бе в полза на Стоян и нему се падна правото да ‘съществува’ в предаването. Дано има с какво да го оправдае… За Елена остава утехата на аплодисментите на публиката и състрадателната прегръдка на Иван!

Маш (Mюзик Aйдъл Шоу’) – втора сричка от любимо мое ястие, целящо да ‘оплакне окото’ на Негово Превъзходителство Сеирджията със суров материал и червен пипер (за декорация). 

Обещанието Ето, че и аз най-после станах свидетел на поредното обещание от страна на Иван Велики: От сега нататък ще пее с подобаваща за таланта си отдаденост! Хм, интересно ще е да видим подобно пренасочване на енергията, харчена да гради имидж на непукист… Харизматичен бунтар като Иван със сигурност ще оцелее, независимо дали е справедливо или не (А и кой го е грижа за справедливостта? Тя не определя посоката на съдбата.): неговият Matchpoint бе отбелязан още при решението на журито по време на кастингите. 😉

Снощи обаче и мен изненада – звучеше наистина откровено пред камера! Подобна искрена смиреност след ‘нахаканите’ изпълнения е малко смущаваща и доста интригуваща (всеки иска да се секси – дори Иван, по свой си начин!)… Е, аз не успях да видя предишните обещания, но днешното беше поднесено доста добре. Остава да видим дали ще възтържествуваме над смиреността му или по-скоро ще ни грабне с нещо неочаквано след обещаната промяна!

В крайна сметка The Great пак постигна резултат, който може и да не е търсил: следващото му изпълнение ще бъде чакано със ‘затаен дъх’ – поне от Фънки и от мен! 🙂

Ако ти хареса, плюй на подковката, метни я през рамо за късмет, после гласувай за

 костенурката! 😉

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: